• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 1 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 1 noiembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Prajitura cu piersici

Prajitura cu piersici

4 septembrie 2002
in Retete culinare
A A

          1 pahar de piersici taiate fin, 75 g zahar, 3 foi de gelatina, 1 l lapte, 1 pachetel de vanilie, 80 g faina, 3-4 linguri rom, unt cât o nuca, 4 oua, sare. Piersicile taiate in felii foarte subtiri se lasa sa se scurga de zeama. Gelatina se dizolva intr-o jumatate pahar apa calduta, indulcita cu o lingurita zahar. O forma rotunda cu peretii netezi se tapeteaza cu o jumatate din gelatina topita. Se lasa sa se prinda gelatina. Se pun felii de piersici pe peretii si pe fundul vasului, se toarna restul de gelatina pe deasupra si se da la rece pâna se incheaga bine. Separat se face o crema fina din faina, lapte, zahar, putina sare, oua si vanilie care se pune pe foc sa se ingoase bine. Când s-a racit, se adauga untul si romul, frecând energic. Se toarna aceasta compozitie in forma si se da din nou la rece. Inainte de a servi, se incalzeste putin fundul vasului deasupra aburilor, se rastoarna pe un platou si se garniseste prajitura cu sferturi de piersici sau alte fructe.

ShareTweet
Articolul precedent

Sanatatea în… cifre

Urmatorul Articol

Daca as fi un înger

Articole Similare

Femina Club

Suc de legume si fructe

27 octombrie 2025

15 frunze spanac, 1 castravete, 1 mar verde, o lamaie, 5 frunze...

Femina Club

Paste bolognese

27 octombrie 2025

500 g spaghete, 3 linguri ulei de masline, 2 morcovi, 500 g...

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Femina Club

Muschi de porc cu lamâie

29 septembrie 2025

600 g muschi de porc, 300 g sunca, 1-2 lamâi, 75 g...

Femina Club

Macrou cu legume

23 septembrie 2025

1 kg macrou, 1 morcov, o telina, 1 patrunjel, o ceapa, 3...

Urmatorul Articol

Daca as fi un înger

Civilizatiile pierdute ale Terrei

Dominarea viitorului

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

23 octombrie 1812 – Complotul generalului Malet

27 octombrie 2025

În zorii zilei de 23 octombrie 1812, la Paris, generalul Claude François...

Citeste mai departe
Blitz

Filme de Oscar: „Oameni obisnuiti”

27 octombrie 2025

În septembrie 2025, lumea filmului a pierdut o legenda: Robert Redford, regizorul...

Citeste mai departe
Blitz

Calatorie în lumea de dincolo

27 octombrie 2025

Palatul Sutu gazduieste, din 23 octombrie, expozitia „Calatoria în lumea de dincolo....

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Beneficiile orei standard permanente

27 octombrie 2025

Schimbarea anuala a orei oficiale are la baza ratiuni exclusiv economice, care...

Citeste mai departe
Femina Club

Ten ferm si luminos

27 octombrie 2025

Aspectul sanatos, tanar, frumos al tenului bine hidratat se mentine si cu...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 27 octombrie – 2 noiembrie 2025

27 octombrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Dispuneti de multa obiectivitate pentru a putea vedea cum va...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.