1 pahar de piersici taiate fin, 75 g zahar, 3 foi de gelatina, 1 l lapte, 1 pachetel de vanilie, 80 g faina, 3-4 linguri rom, unt cât o nuca, 4 oua, sare. Piersicile taiate in felii foarte subtiri se lasa sa se scurga de zeama. Gelatina se dizolva intr-o jumatate pahar apa calduta, indulcita cu o lingurita zahar. O forma rotunda cu peretii netezi se tapeteaza cu o jumatate din gelatina topita. Se lasa sa se prinda gelatina. Se pun felii de piersici pe peretii si pe fundul vasului, se toarna restul de gelatina pe deasupra si se da la rece pâna se incheaga bine. Separat se face o crema fina din faina, lapte, zahar, putina sare, oua si vanilie care se pune pe foc sa se ingoase bine. Când s-a racit, se adauga untul si romul, frecând energic. Se toarna aceasta compozitie in forma si se da din nou la rece. Inainte de a servi, se incalzeste putin fundul vasului deasupra aburilor, se rastoarna pe un platou si se garniseste prajitura cu sferturi de piersici sau alte fructe.
Comentarii