• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 31 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 31 mai 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Pulpa de vitel cu sos de usturoi

Pulpa de vitel cu sos de usturoi

29 noiembrie 2017
in Retete culinare
A A

 1 kg pulpa vitel, 2 cepe, 10 catei usturoi, 4 linguri ketchup picant, 2 linguri boia dulce, o lingura cimbru, sare, patrunjel verde, ulei.

 Pulpa de vita se taie felii potrivit de groase, care se bat ca pentru snitele, apoi se taie in bucati de 3-4 cm.

Intr-o cratita se pune putin ulei si se prajesc bucatile de carne. Se pune apoi ceapa tocata marunt si cateii de usturoi feliati. Se pun 2 litri de apa calduta si se lasa sa fiarba. Ketchupul, boiaua, cimbrul si sarea se amesteca si se pun peste carne. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba aproximativ 2 ore, completand cu apa daca mai este cazul. Cand carnea este gata, iar sosul a scazut putin, se adauga patrunjelul tocat.

Pateuri cu nuca si sirop de lamaie

 300 g miez nuca tocat, 50 g zahar, 1 ou batut, 1/2 lingurita scortisoara macinata, 250 g foietaj, 170 g unt.

 Pentru sirop: 300 g zahar, 300 ml apa, o lingurita suc de lamaie, 1/2 lingurita coaja de lamaie.

 Se amesteca miezul de nuca, oul, zaharul si scortisoara. Se taie aluatul in dreptunghiuri iar apoi fiecare se umple cu miezul de nuca, se indoaie si se preseaza marginile, formand pateurile. Acestea se asaza intr-o tava unsa cu unt, apoi se dau la cuptor. Cand sunt gata, se scot, se pune siropul deasupra si se lasa sa se insiropeze.

ShareTweet
Articolul precedent

Vitaminele, ingrediente pretioase

Urmatorul Articol

O noua carte despre OZN

Articole Similare

Femina Club

Supa de mazare cu creveti

26 mai 2025

400 g mazare, o ceapa, 2 linguri unt, 150 ml vin alb,...

Femina Club

Supa de cuscus cu legume

19 mai 2025

O ceapa, 1 morcov, 1 fir telina apio, 1/2 pastârnac, 1 ardei...

Femina Club

12 mai 2025

Dovlecei umpluti 4 dovlecei, 3 rosii, 2 oua, 4 linguri smântâna, 200...

Femina Club

Piure de telina

5 mai 2025

1 kg telina, 3 linguri unt, 1/2 cana lapte, sare, piper, nucsoara...

Femina Club

5 mai 2025

Pizza rulata 550 g aluat pizza, 150 g sos de rosii, 500...

Femina Club

Oua umplute

22 aprilie 2025

6 oua, 100 g piept pui fiert si tocat, 2 linguri maioneza,...

Urmatorul Articol

O noua carte despre OZN

Mancarea sanatoasa si mediul inconjurator

Cruciada impotriva ereticilor

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

22 mai 1176 – Tentativa de asasinare a lui Saladin

26 mai 2025

Saladin a fost primul sultan al Egiptului si Siriei si fondatorul dinastiei...

Citeste mai departe
Blitz

Iubirea nu cunoaste bariere în filme

26 mai 2025

Filmele în care personajele principale se îndragostesc în ciuda diferentelor de clasa...

Citeste mai departe
Blitz

Manastirea medievala de la Igris

26 mai 2025

Pasionatii de istorie si arheologie pot descoperi expozitia „Manastirea cisterciana de la...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

„Mitul” celor doi litri de apa

26 mai 2025

Diverse surse medicale au creat un mit referitor la consumul zilnic de...

Citeste mai departe
Femina Club

Ten luminos

26 mai 2025

Vitaminele, antioxidantii, celelalte componente ale mastilor naturale îsi arata efectele benefice asupra...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 26 mai – 1 iunie 2025

26 mai 2025

BERBEC 21.03-20.04: Tema principala în aceasta saptamâna este o concentrare puternica pe...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.