1 ciolan superior de porc, o telina mica, 1/2 pastarnac, o ceapa, o lingura piper boabe, o lingura sare, 500 g cartofi, ulei de masline, 400 ml rosii in sos.
Se pune ciolanul la fiert in apa cu sare si piper. Se adauga legumele curatate, spalate si se lasa sa fiarba la foc potrivit, pentru 2 ore. Se scoate din apa si se pune ciolanul intr-o tava unsa cu ulei. Se adauga o cana din zeama in care a fiert si se acopera cu folie de aluminiu. Se lasa sa fiarba la cuptor pentru o ora. Cartofii se curata si se taie felii de grosime potrivita, se condimenteaza si se ung cu ulei. Rosiile se paseaza. Se scoate tava, se toarna sosul de rosii si se asaza cartofii deasupra. Se acopera cu folie alimentara si se lasa sa fiarba pentru inca 40 de minute. Dupa aceea se indeparteaza folia alimentara, se intoarce ciolanul si se mai lasa sa se rumeneasca pentru 30 de minute.
Prajitura cu nuca
400 g nuca macinata, 400 g unt, 200 g zahar pudra, 150 zahar tos, 8 oua, 5 linguri faina, 2 pliculete de zahar vanilat, 1 pliculet praf de copt.
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul tos si zaharul vanilat. Cand spuma este tare, se adauga nuca macinata, praful de copt si 5 linguri cu faina. Se amesteca de sus in jos pana cand se omogenizeaza. Se imparte compozitia in trei parti egale si se coc trei foi. Se bat galbenusurile cu zaharul pudra pana se albesc. Se pun pe aburi si se bat pana incep sa luceasca. Se lasa la racit galbenusurile si separat se bate untul spuma. Se amesteca galbenusurile cu untul pana se omogenizeaza. Se asambleaza prajitura punand crema intre foi si se da la rece pentru 2-3 ore.
Comentarii