• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 10 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 10 iulie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Risotto cu dovleac

Risotto cu dovleac

5 decembrie 2013
in Retete culinare
A A

 300 g orez, 2 felii mari de dovleac taiate cubulete, 1,5 litri zeama de carne sau de legume, o ceapa, 2 linguri ulei de masline, o lingura unt, 1/2 pahar cu vin alb sec, 4 linguri parmezan ras, sare, piper.

 Intr-o cratita se pune uleiul de masline si ceapa la rumenit, se adauga orezul si se lasa cateva minute pe foc. Se adauga jumatate de pahar cu vin si se fierb putin, pana se evapora alcoolul. Se adauga dovleacul, se lasa sa fiarba adaugand din cand in cand cate un polonic de zeama fierbinte, amestecand mereu. Cand s-a fiert, atat dovleacul, cat si orezul, se stinge focul, se adauga unt si se lasa sa se odihneasca 2-3 minute dupa care se serveste.

Placinta de mere cu lamaie

 10 mere, 1 praf de copt, o lingurita scortisoara, o lamaie, 250 g margarina, putina sare, 10 linguri zahar, 150 ml apa, 300 g faina.

 Intr-un castron se pune margarina foarte moale sau topita, apa rece, zeama de la o lamaie, 5 linguri zahar, sarea si la urma faina. Se prepara un aluat care se lasa sa se odihneasca la frigider, timp in care curatam merele, le dam pe razatoarea mare, apoi le calim. Dupa ce s-a racit adaugam scortisoara si restul de zahar. Din aluat se fac doua foi intre care se pun merele calite si se da la cuptor. Se presara putin zahar vanilat.

ShareTweet
Articolul precedent

Piste de aeroporturi spectaculoase dar… periculoase

Urmatorul Articol

Cate ceva despre atuurile feminitatii

Articole Similare

Femina Club

Telina cu sos de smântâna

7 iulie 2025

1,5 kg telina, 50 g unt, 50 g faina, o cana lapte,...

Femina Club

Ostropel cu aripioare

30 iunie 2025

1 kg aripioare, 125 ml ulei, 2 cepe, 1 morcov, o jumatate...

Femina Club

Rizoto cu limba de vitel

23 iunie 2025

O ceasca orez, o limba de vitel, o ceapa, 1 morcov, 1...

Femina Club

Pui haiducesc

16 iunie 2025

3 pui mici, 100 ml ulei, 5 rosii, 1 pahar vin, 100...

Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Femina Club

Creveti la tigaie

2 iunie 2025

250 g creveti, o ceapa, 3 catei usturoi, 1 ardei kapia, 400...

Urmatorul Articol

Cate ceva despre atuurile feminitatii

La Rendlesham au fost calatori in timp?

Operatiunea "Razbunarea"

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

3 iulie 1423 – S-a nascut regele Ludovic al XI-lea al Frantei

7 iulie 2025

Supranumit „Regele Paianjen” pentru firea sa vicleana si reteaua de aliante si...

Citeste mai departe
Blitz

„Schema feniciana” – o comedie neagra pentru zile albe

7 iulie 2025

Cunoscutul, dar si controversatul regizor Wes Anderson revine în atentia publicului cu...

Citeste mai departe
Blitz

Colectie vestimentara

7 iulie 2025

Expozitia ROYAL, care include lucrari inspirate din viata si activitatea Reginei Maria,...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Sa întelegem acneea

7 iulie 2025

În general, la un nivel precar de informare si de educatie sanitara,...

Citeste mai departe
Femina Club

Remedii simple

7 iulie 2025

Mai ales vara, multe femei se plâng de senzatia de picioare obosite...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 7-13 iulie 2025

7 iulie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Veti munci din greu pentru a duce lucrurile la bun...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.