12 rosii potrivit de mari, 2 cepe, o ceasca de orez, 2 linguri ulei, verdeata, sare, piper.
Pentru sos: miezul de la rosii, o ceapa, o lingura ulei, o lingurita faina, o lingurita zahar, sare.
Se aleg rosii netede, rotunde si potrivit de mari. Se taie un capacel in partea unde a fost codita, se scoate miezul si semintele cu grija, ca sa nu se sparga rosiile, si se pun cu gura in jos, sa se scurga. Separat se prajeste in ulei ceapa taiata marunt, se adauga orezul, si cand incepe sa se ingalbeneasca, se stinge cu apa. Se tine cateva minute pe foc sa infloreasca orezul. Se da la o parte, se adauga verdeata tocata, sare si piper. Se umplu rosiile. Se asaza intr-o cratita cu un sos facut dintr-o lingura de ulei in care s-a calit o ceapa tocata, miezul scos din rosii, faina, zahar si sare. Se da la cuptor sa fiarba putin, la foc potrivit. Rosiile trebuie sa ramana intregi, frumoase.
Comentarii