Aluatul: 450 g faina, 250 ml lapte, 60 g unt, 2 lingurite zahar, 20 g drojdie de bere, putina sare.
Umplutura: 1 ou, 100 g zahar tos, 1 lingurita scortisoara, 125-150 g stafide, 20 g unt, 2 linguri zahar tos pentru tapisat forma, 2 linguri zahar pudra.
Într-un vas încalzit se pune faina, în mijloc se pune drojdia amestecata cu sarea si zaharul si desfacuta cu lapte caldut. Se framânta aluatul pâna se aduna ghem. Se pune apoi pe planseta unde se mai framânta înca 10 minute împreuna cu untul. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca pâna îsi dubleaza volumul. Se împarte aluatul în trei parti, se întind cu sucitorul trei foi, se unge fiecare cu ou batut si se presara cu zaharul amestecat cu scortisoara si stafidele. Se ruleaza bine, se taie felii groase de 2 cm care se asaza pe lat (distantele una de alta sa fie mai mare ca sa aiba loc de crescut), într-o tava care în prealabil a fost unsa cu unt si presarata cu zahar tos. Se lasa sa creasca 20 minute, se presara fiecare bucata cu zahar pudra sau tos si se pune tava la cuptor la foc potrivit circa 15-20 minute. Când sunt gata se asaza pe o farfurie întinsa.
Comentarii