750 g carne de porc sau de vitel, 100 g slanina, o felie de paine, 2 cepe, 2 oua, o lingurita verdeata, sare, piper, 2 linguri ulei, 1/2 lingura faina.
Carnea se da prin masina de tocat împreuna cu slanina si o felie groasa de paine, inmuiata în lapte si stoarsa. Se adauga cepele taiate marunt si prajite într-o lingura cu ulei, un ou întreg si un galbenus, verdeata taiata marunt, sare si piper. Din aceasta tocatura se face un sul gros, cam cat un pahar, care se tavaleste prin faina. Albusul ramas se amesteca, fara sa fie batut spuma, cu o lingurita de ulei si un praf de sare. Se unge rulada de carne cu albusul rezultat si se da la cuptor într-o tava cu o lingura de ulei fierbinte. Se poate face un sos de ciuperci si cand rulada este aproape gata, se toarna deasupra, lasand sa mai stea la cuptor cateva minute.
Comentarii