300 g carne vita, 200 g carne slaba de porc, 2 cepe, 2 morcovi, 2 legaturi patrunjel, 2 oua, 4 linguri ulei, 500 g fasole verde, 2-3 catei usturoi, o lingura unt, pesmet.
Se curata ceapa si morcovii. Un morcov il dam pe razatoarea mare si il calim, cu ceapa taiata, in ulei cu putina apa. Cel de-al doilea morcov il punem la fiert. Carnea o dam prin masina de tocat apoi o amestecam cu morcovul si ceapa calite, ouale si verdeata taiata fin. Intr-o forma de chec unsa cu unt si tapetata cu pesmet, punem jumatate din compozitie, apoi fasii din morcovul fiert si restul de compozitie. Punem tava in cuptor, la foc mediu, pentru 35-40 de minute. Curatam pastaile, le spalam si le fierbem. Zdrobim usturoiul curatat si cand fasolea este fiarta o calim cu usturoiul in putin unt. Se serveste ca garnitura la rulada.
Budinca de orez cu mere
500 g mere, 2 linguri unt topit, 4 linguri zahar, o ceasca orez, o lingura pesmet, sare.
Se curata merele, se taie felii si se înabusa într-o cratita cu putin unt si zahar, dupa gust. Nu se tin sa scada prea tare. Cojile spalate se pun la fiert si se strecoara zeama. Se alege o ceasca de orez, se spala si se fierbe cu doua cesti de zeama strecurata. Cand este aproape fiert, se pune un praf de sare si doua linguri cu zahar. Se da la o parte. Se unge un vas cu unt, se presara pesmet si se asaza randuri, alternand orez si mere. Dupa dorinta, se poate pune si putina scortisoara. Primul si ultimul rand trebuie sa fie de orez. Se coace la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste. Se poate servi cu sirop.
Comentarii