1 piept pui, 300 g ficatei de pui, o ceapa, 3 catei usturoi, o cana suc de rosii, sare, piper, cimbru, patrunjel verde.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc în putin ulei, dupa care se adauga sucul de rosii si, când începe sa fiarba, se pun ficateii curatati si taiati bucati mici. Se amesteca, se potriveste de sare si piper dupa gust, apoi se lasa sa fiarba la foc mic pâna scade toata zeama. Se ia de pe foc, se adauga patrunjelul tocat si se lasa sa se raceasca. Pieptul de pui se taie în doua, apoi fiecare bucata se despica, se acopera cu folie si se bate cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza cu sare si piper, apoi pe fiecare bucata de carne se pun ficateii si se ruleaza cât mai strâns. Se pun rulourile în tava, se stropesc cu putin ulei, se presara cimbru, o jumatate de pahar cu apa. Se dau la cuptor pâna se rumenesc.
Prajitura cu gem
3 oua, 250 g zahar, 1 pahar cu lapte sau smântâna, 250 ml ulei, 1 plic zahar vanilat, coaja de la o portocala, 2 plicuri praf de copt stinse în otet, 1 kg faina, 450 g gem.
Se freaca ouale cu zaharul, se adauga laptele, esentele, uleiul, praful de copt si se amesteca bine. Se adauga 950 g faina si se obtine un aluat moale, care se asaza cu mâna într-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se opreste o bucata de aluat, se framânta bine cu restul de faina pentru a obtine un aluat mai tare, care se întinde cu sucitorul si se taie fâsii. Peste blatul din tava se întinde gemul, iar peste gem se asaza fâsiile de aluat. Se coace la foc mediu aproximativ 45 de minute. Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar.
Comentarii