600 g carne de vita sau vitel, 2 oua, 4 cartofi, 4 morcovi, 2 lingurite usturoi pisat, 4 felii franzela, sare, patrunjel verde, 4 linguri de ulei.
Se da carnea prin masina de tocat de 2-3 ori împreuna cu franzela curatata înmuiata si stoarsa. Se amesteca cu oul, sucul de usturoi, patrunjelul verde tocat marunt, sare si se framânta bine. Se stropeste cu o lingura de apa calda în timpul framântatului, ca sa se lege mai bine. Morcovul se curata, se spala, se taie felii rotunde si se fierbe în apa cu sare pâna se înmoaie apoi se scurge. Cartoful se curata se taie cuburi si se fierbe. Se adauga cuburile de cartofi în compozitia de carne pentru rulada si se amesteca usor sa nu se sfarâme cartofii. Se întinde compozitia pe masa uda, se asaza si feliile de morcovi la mijloc apoi i se da forma de rulada, netezind-o cu mâna uda pe toata suprafata. Se pune într-o tava cu uleiul si câteva linguri de apa calda si se da la cuptor la foc potrivit, având grija sa nu se usuce si sa nu se rumeneasca: sa fie însa bine patrunsa în interior. Se poate servi calda sau rece cu diferite garnituri de legume: cartofi, morcovi, mazare, conopida sau rece cu o salata de legume. Se mai poate prepara si punând la mijloc 1 morcov întreg cu o grosime uniforma fiert în supa de carne, astfel când se taie rulada apare la mijloc felia rotunda de morcov ceea ce da ruladei un aspect placut. Se serveste taiata felii cât se poate de subtiri.
Comentarii