4 felii pulpa de vitel, 2 felii sunca, 50 g bacon, 1 kg ciuperci albe, 2 cepe, 2 catei usturoi, 100 ml vin alb, 6 linguri ulei, patrunjel, sare, piper.
Se pun la calit piciorusele ciupercilor, o ceapa tocata, sunca si baconul taiate marunt cu doua linguri de ulei incins, lasand pe foc 10 minute si amestecand din cand in cand. Carnea se bate bine si pe fiecare felie repartizam amestecul cu ciuperci. Rulam si le prindem cu sfoara. Cu alte doua linguri de ulei se rumenesc rulourile de carne, se presara sare si piper, apoi se toarna vinul, lasand sa ajunga la punctul de fierbere dupa care micsoram focul, acoperim vasul cu un capac si se lasa pe foc inca 20 de minute. Palariile ciupercilor, cealalta ceapa tocata, usturoiul taiat felii, sarea si piperul se pun la calit in uleiul ramas. Dupa ce s-au calit se adauga in vasul in care sunt rulourile cu 10 minute inainte de a se termina cele 20 de minute. Se servesc cu patrunjel tocat fin.
Negresa rapida
140 g faina, 100 g cacao, 1/2 lingurita praf de copt, 115 g unt topit, 350 g zahar brun, 4 oua, 200 g Nutella.
Intr-un vas se amesteca untul topit cu zaharul brun si se bat bine, apoi se adauga ouale, pe rand, amestecand dupa fiecare. Se combina ingredientele uscate intre ele: faina, cacaua si praful de copt si se incorporeaza in compozitia lichida, urmate de crema Nutella. Se intinde compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit pentru 40-45 minute.
Comentarii