1 piept de pui dezosat, coaja de la o lamâie, zeama de la 1/2 lamâie, sare, piper, ulei de masline, 1 fir de praz sau 1-2 legaturi ceapa verde, 1 pahar vin alb, 30 g unt taiat cubulete, o legatura cimbrisor, 200 g piept de porc sau bacon.
Intr-un castron se face o marinata din zeama de lamâie, coaja de lamâie, prazul taiat rondele sau ceapa taiata bucati, sare, piper, 3-4 linguri cu ulei de masline, 1 pahar cu vin alb, untul taiat cubulete, cimbrisorul tocat, din care se mai opresc 2-3 fire. In aceasta marinata se pune pieptul de pui taiat fâsii, se amesteca si se lasa 30 de minute. Se aranjeaza 3 felii de bacon, având grija ca marginea lor sa se suprapuna. Pe feliile de bacon astfel pregatite se pun 3-4 fâsii de piept de pui si câte putin din amestecul de ingrediente din marinata in care au stat, apoi se infasoara baconul in jurul carnii, formând un rulou. Rulourile astfel facute se pun intr-o tava mica unsa cu unt. La final, in tava se pune tot ce a mai ramas din marinata, se asaza cele 2-3 crengute de cimbrisor si se da la cuptorul incins. Se lasa 20-25 de minute, pâna ce carnea de pui s-a patruns si baconul s-a rumenit.
Covrigei pentru bere
125 g unt, 1/2 pahar de vin cu ulei, o cana lapte, drojdie cât o nuca mare, 2 oua, sare, 150 g brânza sarata de oi, mac, faina cât cuprinde.
Se sfarâma drojdia intr-o cana si se amesteca bine cu un vârf de zahar si putin lapte. Se lasa la cald pâna creste un pic. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele mai putin faina si un ou pâna se omogenizeaza. Se adauga maiaua, apoi faina treptat pâna se formeaza un aluat nu foarte tare care se intinde pe masa de lucru. Covrigeii se decupeaza cu forma. Se pun intr-o tava tapetata cu hârtie de copt, se ung cu ou batut si se presara mac. Se coc la foc potrivit pâna se rumenesc.
Comentarii