100 g salata verde, 50 g minispanac, o ceapa rosie, 1 avocado, 3-4 rosii cherry, 1 macrou afumat nu prea mare, ulei de masline, coriandru, lamaie sau otet balsamic.
Se spala foarte bine minispanacul si salata verde. Salata verde se taie si se amesteca bine cu minispanacul. Se adauga ceapa rosie taiata solzisori, avocado taiat cubulete, rosiile cherry taiate pe jumatate, macroul afumat si se amesteca bine. Se adauga uleiul de masline, otetul balsamic sau lamaia si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper, coriandru.
Prajitura cu bezea
Pentru blat si umplutura: 250 g faina, 1 plic praf de copt, 250 g unt, 50 g zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, 4 galbenusuri, 20-30 g miez de nuca tocat, 1 borcan gem de prune, caise sau visine.
Pentru bezea: 4 albusuri, 150 gr zahar.
Zaharul se freaca bine cu galbenusurile, zaharul vanilat si cu untul pana cand compozitia devine pufoasa. Se adauga faina cu praful de copt si se amesteca. Aluatul rezultat se pune pentru 30 de minute la frigider. Intre timp se tapeteaza o tava de aproximativ 20/30 cm cu hartie de copt, apoi se toarna in tava aluatul si se intinde cu o spatula in strat uniform. Se lasa sa creasca 10-15 minute, apoi se coace pe jumatate (cam 20-25 minute). In acest timp, se bat albusurile impreuna cu zaharul, pana cand devin ca o bezea tare. Tava se scoate din cuptor si deasupra blatului se intinde gemul, peste care se presara nucile. Apoi cu o spatula sau un cutit se intinde bezeaua. Se introduce prajitura cu bezea, nuca si gem in cuptorul incins si se lasa pana cand bezeaua devine crocanta. Se scoate tava din cuptor, se lasa prajitura sa se raceasca si apoi se portioneaza.
Comentarii