600 g fileuri de peste sarat, 1 kg cartofi, 4 castraveti murati, 2 cepe, 50 ml otet, 100 g maioneza, 25 g smantana.
Cartofii se fierb in coaja, iar dupa ce s-au racit se curata si se taie felii subtiri. Castravetii se curata de coaja, seminte si se taie felii subtiri, la fel ca si ceapa. Pestele se taie tot in felii. Maioneza, smantana, otetul si sarea se amesteca toate la un loc, iar sosul format se adauga intr-un bol, peste cartofi, ceapa, castraveti si peste. Se amesteca usor si se pastreaza la rece.
Fursecuri cu miere
3 oua, 180 g zahar pudra, 100 g miere, 450 g faina, o lamaie, 1 praf scortisoara macinata, 1/2 plic praf de copt, 100 g stafide, sare.
Ouale se bat cu zaharul si mierea, apoi se adauga faina, coaja de lamaie rasa, scortisoara, praful de copt si sare. Din compozitia rezultata se rup bucati de marimea unei nuci, care se rotunjesc intre palme, se turtesc putin, se asaza pe deasupra cate o stafida si se pun intr-o tava tapetata cu hartie speciala. Se coc la foc potrivit.
Comentarii