500 g cartofi, 1 macrou afumat, 2 linguri maioneza, o lingurita mustar, o lingurita hrean ras, o lingura ulei de masline, 1/2 lingurita otet, o legatura patrunjel, 1/2 legatura marar verde, o ceapa rosie, zeama de la 1/2 lamâie, 1 ardei iute murat, sare, piper.
Se spala cartofii si se pun la fiert cu tot cu coaja, în apa cu sare. Într-un bol mare, se amesteca bine maioneza, mustarul, hreanul, uleiul si otetul, apoi se potriveste de sare si piper dupa gust. Dupa ce cartofii s-au fiert, se scurg de apa si se lasa la racit. Apoi se decojesc, se taie felii si se amesteca bine cu compozitia de maioneza. Se adauga patrunjelul si mararul tocate si se amesteca bine. Se dezoseaza pestele si se curata de piele, apoi se stropeste cu zeama de lamâie, se taie în bucati mari si se pune peste cartofi. Se adauga si ceapa rosie tocata, apoi se presara deasupra felii de ardei iute tocat fin. Se amesteca totul si se serveste.
Cheescake cu rodii
150 g fulgi ovaz, 100 g alune de padure, 100 g curmale moi, 70 ml lapte de migdale, 300 g mascarpone, 300 g crema de brânza, 200 g zahar, 250 g smântâna pentru frisca, 1/2 lamâie, o pastaie vanilie, 12 g foi gelatina, 2 rodii.
Intr-un blender se pun curmalele, laptele de migdale si se mixeaza pâna se transforma într-o pasta. Se adauga fulgii de ovaz, alunele si se mixeaza înca 2 minute. Se pune compozitia într-o tava de tort cu pereti detasabili si se preseaza usor într-un strat uniform. Se hidrateaza foile de gelatina în apa rece pentru 5 minute. Brânza, mascarpone, zaharul, semintele de vanilie si zeama de lamâie se amesteca bine cu telul. Se pun pe foc 50 ml de smântâna si se lasa doar cât sa se încalzeasca. Se storc bine foile de gelatina si se încorporeaza în smântâna calda, apoi se adauga în crema de brânza si mascarpone. Smântâna lichida ramasa se bate frisca, apoi se încorporeaza totul folosind o spatula de silicon. Se toarna compozitia peste blat, se niveleaza si se da pentru 3 ore la frigider. Se decoreaza cu boabele de rodie doar înainte de servire.
Comentarii