200 g orez cu bobul lung, o cutie de ton in ulei, 100 g creveti fierti si decorticati, 100 g masline negre, 100 g masline verzi, 1/2 ardei gras rosu, 1/2 ardei gras verde, o lingura capere, 2 oua, 3 rosii, 4 linguri ulei, zeama de la o lamâie, sare, piper.
Se fierbe orezul 15 minute in apa clocotita. Se pune intr-o strecuratoare si se clateste bine sub jet de apa si apoi se lasa la scurs. Se rastoarna intr-un castron mare. Se toarna deasupra uleiul si zeama de lamâie, sare si piper. Se adauga cutia de ton bine scursa de zeama si se amesteca. Se pun apoi maslinele, caperele, crevetii si ardeiul gras taiat in cubulete. Se amesteca bine si se decoreaza cu felii de ou fiert tare si de rosii.
Clatite cu ciocolata si banane
2 oua, 2 cani lapte, o jumatate cana faina, 1 praf de copt, o lingura zahar, sare, o cescuta ulei, 4-5 banane, 1 borcan crema de ciocolata.
Din 2 oua, lapte, zahar, faina si praf copt se prepara o compozitie pentru clatite. Se prajesc clatitele in putin ulei. Cât sunt inca fierbinti se ung pe toata suprafata cu o lingura sau doua de crema de ciocolata, apoi se feliaza o banana sau jumatate daca sunt mari si se asaza in mijloc diametral. Se ruleaza. Se servesc pudrate cu zahar pudra.
Comentarii