500 g varza, 200 g sunca, 2 ardei, 2 oua, 100 g masline, 3 rosii, 100 g branza telemea, ulei, otet, sare, piper.
Se toaca toate legumele julien, se da sare, piper, ulei si otet dupa gust, iar la urma, se rade branza, se taie cubulete sunca, rosiile si ouale se feliaza si se amesteca toate.
Sufleu cu mere
150 g unt, 7 linguri zahar, 10 oua, 150 g migdale, coaja de la 1/2 lamaie, 4 franzelute mici, o esenta de vanilie, gem, 6 mere.
Frecam untul spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile, pe rand, apoi esenta si punem franzelutele inmuiate in lapte si stoarse bine. Putem adauga pesmet. Amestecam totul bine si adaugam albusurile batute spuma, coaja de lamaie si migdalele taiate, dupa care punem aceasta compozitie peste mere. Merele curatate, scobite si umplute cu gem, le asezam intr-o tava tapetata cu unt si faina. Se coace timp de o ora, la foc potrivit.
Comentarii