600 g varza, 6 oua, zeama de lamâie, patrunjel verde, sare, piper sau 8-10 linguri cu maioneza. Varza (curatata si spalata) se taie fâsii subtiri sau in bucatele mici, se toarna uleiul, zeama de lamâie dupa gust, se amesteca si se asaza in farfurioare sub forma de movilite. Cartofii spalati bine se fierb in coaja (se pun la fiert in apa clocotita, cu sare), se curata cât sunt calzi, se lasa sa se raceasca, se taie in cubulete, se amesteca cu frunze de patrunjel verde, zeama de lamâie si piper pisat sau, in locul piperului, cu maioneza. Cartofii astfel pregatiti se asaza frumos in jurul verzei, pe farfurioare. Dupa ce ouale au fiert, se taie astfel incât galbenusurile sa se scoata intregi, nesfarâmate. Galbenusurile se asaza pe varza, in mijlocul fiecarei „movilite”. Albusurile se taie in fâsioare lungi si se asaza peste varza ca niste „petale” in jurul galbenusurilor de ou.
Comentarii