3 capatâni de salata verde, 300 g carne, 3 linguri orez fiert, sare, marar, 3 linguri smântâna, 3 lingurite zeama de lamâie, 2 linguri faina, 3 pahare zeama de oase, 2 oua, 2 cepe.
Se curata salata de frunzele vestede, se spala, se opareste cu apa sarata, apoi se scurge. Se da carnea de 2-3 ori prin masina de tocat, se înabusa cu putina zeama de carne, se amesteca cu ceapa fiarta data prin sita, cu orezul fiert, ouale si sarea. Se umple salata printre frunze, se leaga la vârf cu ata alba, se pune în vas si se toarna deasupra zeama de carne. Se lasa sa fiarba la foc încet 20-30 de minute, se adauga mararul tocat si faina amestecata cu zeama de oase si se mai lasa sa fiarba încet la cuptor. Se acreste cu zeama de lamâie si se serveste cu smântâna.
Comentarii