300 g somon afumat, 1,5 kg cartofi, 1 castravete de sera, 3-4 linguri seminte de susan, 1 legatura marar taiat fin, 120 ml ulei, 5 linguri otet, piper, sare.
Cartofii se curata, se taie cubulete si se prajesc intr-o tigaie cu ulei pana devin aurii, se adauga susanul peste cartofi si se prajesc cateva minute, la foc mic. Castravetele se taie cubulete si somonul in fasii mici. Cartofii impreuna cu susanul se pun intr-un castron, se adauga otet, sare si piper. La urma se adauga castravetele, somonul si mararul.
Coltunasi cu cas de oaie
Aluat dospit, 2 linguri ulei de masline, 2 cepe, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, sare, piper, 250 g cas de oaie, 8 linguri patrunjel taiat marunt, o lingura boia ardei dulce.
Umplutura se prepara astfel: se incinge uleiul, se taie ceapa marunt si se caleste. Ardeii se taie in cuburi, se adauga peste ceapa si se calesc impreuna. Se incalzeste cuptorul. Se pun legumele intr-un castron, se condimenteaza, se adauga casul taiat in cuburi, se presara patrunjel, boiaua si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca putin. Dupa ce se prepara aluatul si se lasa la dospit, se intinde si se fac din el patrate egale. Se pune umplutura pe foile de aluat, se uda marginile cu apa si se lipesc. Se coc 15-20 de minute. Se pot servi cu salate.
Comentarii