300 g spaghete, 2 linguri ulei, o ceapa, 1 morcov, 1 ardei gras, 1/2 ardei iute, 1 ardei kapia copt, 400 g ciuperci proaspete, 150 g cârnati afumati, 300 g carne tocata, 4 rosii, sare, 2 catei de usturoi pisati, piper, boia iute, 1/2 lingurita busuioc uscat, 1/2 lingurita oregano uscat, 30 g unt, 250 g cascaval.
Spaghetele se pun la fiert in apa cu sare. Intr-o tigaie mai mare se incinge uleiul si se caleste ceapa taiata marunt cu ardeiul gras taiat felii si ardeiul iute taiat rondele fine. Se adauga cârnatul afumat taiat marunt si carnea tocata, apoi rosiile, ciupercile, morcovii si ardeiul copt, toate tocate felii. Se pune usturoiul, piper, boia iute, busuioc, oregano si se potriveste de sare. Se lasa sa fiarba incet, la foc mic. Spaghetele fierte al dente se scurg de apa si se amesteca bine cu untul. Se asaza spaghetele intr-un vas, deasupra se pune tot continutul tigaii si se acopera totul cu cascavalul ras. Se lasa la cuptor 20 de minute, la foc iute, pâna când cascavalul este rumenit.
Spuma de brânza la pahar
6 piscoturi, 100 g brânza mascarpone, 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie, 2 lingurite zeama de lamâie, o nectarina.
Se mixeaza brânza mascarpone cu zaharul pudra si se adauga zeama de lamâie. In doua cupe se pun bucati de piscot, apoi brânza mixata si se orneaza deasupra cu felii de nectarine.
Comentarii