500 g dovlecei, 3 catei usturoi, 3 morcovi, marar, sare, ulei, spaghete.
Intr-o tigaie se caleste usturoiul zdrobit, apoi se adauga morcovii dati prin razatoare. Cand isi modifica putin culoarea se adauga dovleceii taiati fasii. Se tin pe foc pana se inmoaie dovlecelul, amestecand din cand in cand. Se fierb spaghetele conform indicatiilor de pe ambalaj si cand sunt gata se scurg bine. Se adauga sosul peste spaghetele fierte, mararul tocat marunt, se amesteca si se serveste.
Tarta cu fructe de padure
400 g aluat foitaj congelat, 400 ml lapte, 200 ml frisca, 3 oua, 2 linguri amidon, 100 g zahar, esenta vanilie, fructe de padure.
Aluatul dezghetat se intinde pe masa de lucru, dupa ce se presara faina. Se asaza intr-o tava unsa cu unt, tapetata cu faina si se inteapa cu furculita. Se da la cuptor pana se rumeneste frumos. Crema se prepara punand laptele intr-o cratita, la fiert. Intre timp se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga amidonul si se bate in continuare pana se omogenizeaza. Compozitia de oua se pune peste lapte, cand incepe sa fiarba, apoi, se amesteca pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca foarte bine. Separat, se mixeaza frisca si se adauga peste compozitia de lapte, se pune esenta si se omogenizeaza. Se imparte crema in doua, dupa care in una adaugam fructe pasate. Blatul racit se taie in doua. Peste o jumatate din blat se pune jumatatea de crema cu fructe, se asaza deasupra si cealalta jumatate de blat, apoi restul de crema si in final se decoreaza cu fructe. Se tine la frigider cel putin 2 ore.
Comentarii