650 g struguri albi, 650 g struguri negri, 1 morcov mic, 1 hrean, seminte mustar, coriandru, piper, ienibahar, 1 foaie de dafin, 2 linguri sare grunjoasa, 300 ml otet de vin, 3 linguri miere, 500 ml apa.
Se spala si se aleg boabele de pe ciorchinii de strugure fara a le rupe coditele, apoi se asaza in borcane. Se pot pune separati sau combinati. Deasupra strugurilor se pun rondele de morcov si bucati de hrean. Apa, otetul, sarea, foaia de dafin si semintele se dau intr-un clocot, apoi se opreste focul. Cand zeama s-a racit putin, se adauga mierea, amestecand bine pentru a se topi. Zeama se toarna peste strugurii din borcane. Se sigileaza borcanele si se lasa sa se raceasca intr-o patura, pana a doua zi.
Inghetata de nectarine
1 iaurt mare, 4 nectarine, 5 linguri zahar, dulceata de capsuni pentru decor.
Se curata nectarinele de coaja si se pun in blender. Iaurtul se amesteca bine cu 2 linguri cu zahar, se adauga piureul de fructe si restul de zahar. Se omogenizeaza totul si se da la congelator. Dupa 2 ore se mai scoate o data si se mixeaza bine pentru a sparge acele de gheata. Se da din nou la congelator pana la inghetarea completa. Se serveste decorata cu dulceata de capsuni.
Comentarii