1,5 l apa, 680 g cartofi, 100 g ceapa, 50 g grasime, 250 g ficat (de preferat de porc), 170 g costita sau slanina afumata, 50 g faina, 600 ml lapte, 1 legatura de patrunjel verde, sare si piper, dupa gust. Cartofii se curata, se spala si se fierb in apa sarata, pâna când se patrund putin. Se scurg si se pastreaza apa in care au fiert. Cartofii se taie in cuburi mici si se lasa deoparte. Ceapa se curata si se taie marunt Se incalzeste grasimea intr-o cratita cu capac, se adauga ceapa si se prajeste incet in vasul acoperit pâna când se inmoaie. Intre timp se taie ficatul si slanina in feliute subtiri. Se adauga peste ceapa si se prajesc la foc viu 4-5 minute. Se presara faina si apoi se amesteca treptat cu zeama in care au fiert cartofii si laptele. Se lasa sa fiarba incet pâna clocoteste si apoi la foc viu 10 minute. Se adauga cartofii si se mai lasa pe foc 5-7 minute. Dupa gust se adauga sare si piper. Se serveste cu patrunjel tocat.
Supa de cuscus cu legume
O ceapa, 1 morcov, 1 fir telina apio, 1/2 pastârnac, 1 ardei...
Comentarii