250 g carne de vaca, 250 g carne afumata de porc, 200 g fasole uscata, 400 g cartofi, frunze de telina, o varza, 2,5 litri apa, sare, piper, 100 g smantana, o lingura faina.
Se pune cu o seara inainte fasolea la inmuiat si dimineata se scurge, apoi se pune la fiert impreuna cu carnea afumata si cea proaspata, taiata bucatele. Dupa aproximativ o ora se pot adauga cartofii taiati felii, telina si varza taiata sferturi. Se pune sare, piper si se lasa sa fiarba si zarzavatul. Cand supa e gata, se amesteca smantana cu faina, se adauga putina supa si se toarna totul in cratita.
Covrigei cu scortisoara
500 g faina, 250 g unt, 50 g zahar, 40 g drojdie, 1/2 ceasca lapte, coaja rasa de lamaie, 1/2 lingurita sare, o lingurita scortisoara, zahar si migdale pentru presarat deasupra.
Se inmoaie drojdia cu lapte caldut. Se cerne faina intr-un castron, se face loc la mijloc, se pune drojdia inmuiata, untul moale, zaharul, sarea si putina coaja rasa de lamaie. Se framanta bine si se lasa la cald sa creasca. Se presara masa cu faina amestecata cu putina scortisoara si se fac din aluat covrigei rotunzi. Se coc la foc potrivit. Cand sunt aproape gata, se ung cu unt si se presara cu zahar si cu migdale pisate.
Comentarii