1 kg ciuperci proaspete, 250 g faina, 2 oua, 250 g smântâna, 2 g boia de ardei, 250 g ceapa, 1,500 kg oase de supa, 50 g sare. Oasele de vaca se sparg si se spala, se oparesc, dupa care se spala din nou cu apa rece si se pun intr-un vas cu apa si sare la fiert. Când au dat in fiert se spumeaza si se lasa la fiert inca 3 ore. Ciupercile se curata, se spala in mai multe ape, se taie felii si se pun la fiert cu putina apa cu sare. Când au dat in fiert, se adauga ceapa curatata si taiata marunt. Se completeaza cu supa de oase, lasându-se in continuare sa mai fierba. Din faina si ou se face un aluat. Din acest aluat se iau cu o lingurita galustele care se pun in oala cu supa, lasându-le sa fiarba 10 minute. Supa se potriveste de sare si boia de ardei. Se serveste cu smântâna si verdeata taiata marunt, pe deasupra.
Comentarii