1 morcov, 1/2 postârnac, 1 dovlecel, 1/2 telina, 1 mâna fasole verde sau tucara, 1 mâna de mazare, 2 frunze de varza, 2 ardei grasi, 1 ceapa, 2-3 buchete conopida, 3-4 rosii, verdeata, sare, 1 ou, 100-150 g smântâna, 2 litri apa. Se curata legumele, se spala bine în multe ape, se portioneaza daca este cazul, apoi se pun la fiert într-o oala cu apa rece. Se fierb la foc domol. Când zarzavatul este aproape fiert, se adauga rosiile si sarea. Rosiile nu se pun de la început deoarece îngreueaza fierberea celorlalte legume, întarindu-le, datorita acrelii lor. Când zarzavatul este foarte bine fiert se strecoara supa. În castronul în care se serveste se pune un galbenus de ou, se bate bine cu furculita, se adauga smântâna, care se amesteca bine cu galbenusul. Se toarna apoi cu lingura mare supa fierbinte în castron, amestecând în continuu pâna se desarta toata supa. Pe deasupra se presara patrunjel verde tocat marunt. Se serveste la masa cu saleuri, pateuri, crutoane etc. alaturi.
Comentarii