Oase de vitel, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 ardei, 2 cartofi, o felie de telina, o rosie, patrunjel verde, 2 oua, o lingura cu faina.
Se spala bine oasele, se tin 1/2 ora in apa cu sare si cu otet. Se scot, se limpezesc, se pun la fiert la foc mic. Se curata spuma mereu. Cand supa a devenit limpede se pune zarzavatul curatat, spalat si despicat in doua. Dupa ce zarzavatul este fiert supa se strecoara prin sita, in alta oala. Se fac „zdrentele”. Se bat ouale amestecate cu faina si obtinem un aluat ca pentru clatite, mai grosut. In supa strecurata, care fierbe, se pun „zdrentele”. Se foloseste o furculita din care aluatul sa cada in suvite (zdrente). Se lasa sa fiarba. Se adauga patrunjelul verde, tocat. Cine doreste poate adauga in supa galuste de carne.
Comentarii