1 morcov, 1 patrunjel, 1/2 telina, 1 praz, o ceapa, 1/2 varza mica, o mana de mazare, o salata mica, 1/2 lingura unt, o lingurita zahar, sare, 2 litri zeama de carne.
Se taie fin, ca taiteii, tot zarzavatul. Se amesteca totul cu mana dupa ce s-a adaugat un praf de sare si zaharul. Se pun într-o cratita cu o jumatate lingura cu unt si se înabusa la foc potrivit. Se amesteca bine cu o lingura, ca sa nu se arda, însa încet, sa nu se sfarame. Separat se fierbe varza taiata fin. Cand zarzavatul a început sa se inmoaie, se toarna deasupra zeama de supa, astfel încat sa fie bine acoperit. Se adauga varza fiarta si scursa, putina mazare boabe verde si cateva frunze de salata verde. Cand totul este bine fiert, se adauga restul de supa, se lasa sa dea împreuna un clocot si se serveste.
Comentarii