2 litri apa, 500 g carne de vita tocata, 1 morcov mic, 1 patrunjel, 1 telina mica, 1 ceapa, 2 catei de usturoi, piper boabe, patrunjel verde tocat, sare. Carnea tocata se amesteca cu apa rece si se pune la fiert. Dupa ce da într-un clocot se adauga zarzavatul curatat, spalat si dat pe razatoare, boabele de piper si sarea. Dupa 30 minute supa este gata. Se da oala de pe foc, se strecoara supa printr-un tifon si poate fi servita imediat în mai multe feluri si anume: în fiecare farfurie se pune un galbenus crud, sau taietei fierti separat în apa cu sare, sau câte o galusca de gris etc. dupa care se adauga supa. Indiferent cu ce este servita supa, se adauga patrunjel verde tocat, pentru aroma si vitamine. Carnea si zarzavatul poate servi la prepararea unei budinci dietetice cu macaroane.
Comentarii