150 g taietei de orez, 300 g piept de pui, 250 g ciuperci pleurotus, 2 morcovi, 2 ardei kapia, 1 fir praz, 2 linguri ghimbir ras, 50 ml sos de soia, ulei de masline, sare, piper.
Pieptul de pui, se spala si se taie fasii, apoi se amesteca bine cu sosul de soia, ghimbir ras, putin ulei de masline, sare, piper si se lasa la rece aproximativ 50 de minute. Legumele curatate si spalate se taie rondele. Intr-o tigaie mare se incinge putin ulei de masline, in care se rumeneste pieptul de pui, se adauga legumele si se lasa sa se caleasca putin. Taieteii de orez se pun in apa fierbinte timp de 4-5 minute pana se inmoaie, apoi se scurg si se adauga in tigaie, peste legume si pui. Se mai pun 2 linguri cu sos de soia, se amesteca bine si se stinge focul. Se servesc imediat.
Prajitura cu smochine si ciocolata
6 smochine, 6 oua, 6 linguri faina, 6 linguri zahar, 50 g ciocolata amaruie, 50 g ciocolata alba, 1 zahar vanilat, 1 praf de copt, o lingura ulei, o lamaie.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea. Galbenusurile se mixeaza cu zeama de la lamaie si uleiul, apoi se adauga in albusuri, omogenizand bine compozitia. Ciocolata se taie bucati mici si se adauga in compozitia de mai sus, amestecand usor. La sfarsit se pune faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, iar deasupra se pun felii de smochine. Se da la cuptor pentru 30-35 minute. Prajitura se taie cand este rece si se presara deasupa zahar pudra.
Comentarii