1 kg ciuperci, 500 g sfecla rosie, 2 cepe, 75 ml ulei, 5 catei usturoi, sare.
Ciupercile se taie julien si se fierb in apa cu sare. Sfecla se fierbe separat, se curata de coaja si se da pe razatoare. Ceapa se toaca si se caleste in ulei; cand este aurie se adauga ciupercile scurse, sfecla si cateii de usturoi zdrobiti. Se mai lasa pe foc 2-3 minute. La sfarsit se potriveste de sare.
Prajitura cu crema de cacao
Blatul: 250 g nuca macinata, 300 g zahar, 2 linguri faina, 7 albusuri batute spuma, coaja de lamaie.
Crema: 7 galbenusuri, 300 g zahar, 100 g cacao, 250 g unt, esenta de rom.
Se bat albusurile spuma cu zahar, dupa care adaugam nuca, faina si coaja de lamaie. Crema se fierbe pe baie de aburi, apoi se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand. Se coace blatul într-o tava mare, iar cand este gata, se scoate si se taie în doua lasandu-se la racit. La final, se pune crema intre blaturi si se orneaza cu frisca si ciocolata.
Comentarii