3-4 morcovi, 4 cartofi, o punga de soia cubulete, 3 cepe, un plic busuioc, 4 foi de dafin, sare, 2-3 catei usturoi, patrunjel verde.
Intr-un vas se pun cubuletele de soia la fiert cu sare. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Separat, intr-o cratita, punem o lingura de ulei sau un cubulet de unt si adaugam ceapa. Dupa ce aceasta a devenit aurie, se adauga rondelele de morcovi si se calesc in continuare pana ce devin moi. Dupa ce s-au inmuiat, se adauga cartofii si se mai caleste un pic compozitia, adaugandu-se, daca mai e cazul, o lingura sau doua de ulei. Odata calite legumele, se adauga apa cat sa fie acoperite, adaugam foile de dafin, presaram busuioc, iar spre final punem usturoiul curatat si taiat marunt. Cand tocana a scazut, se adauga soia scursa. Tocana se garniseste cu patrunjel verde tocat marunt.
Placinta de cartofi
4-5 cartofi mari, 100 g friptura sau mezeluri, 3-4 cepe verzi, 4-5 oua, 100 g branza, piper, oregano.
Cartofii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoare, se storc de zeama, se condimenteaza dupa gust. In acelasi castron se pun mezelurile taiate cubulete, branza rasa, ceapa taiata rondele, piperul si oregano. Se sparg ouale si se pun peste componentele de mai sus. Se amesteca bine. Ungem o tava de copt cu margarina si turnam compozitia obtinuta; nivelam si dam tava in cuptorul incalzit, la foc mic. Se lasa 35-40 de minute.
Comentarii