2 vinete, 15 masline, 1 pahar ulei, 2-3 cepe mari, 2 rosii sau pasta de rosii, o legatura patrunjel, o legatura marar, o lingura rasa faina, suc de rosii.
Vinetele spalate, curatate de coaja, se taie felii si se prajesc in ulei fierbinte. Maslinele se spala si se dau in clocot. Intr-o cratita se pun un rând de vinete, un rând de rosii taiate felii sau pasta de rosii, se adauga masline, faina dizolvata in putina apa rece, verdeata tocata marunt. Se repeta rândurile, pâna se termina vinetele. Peste ele se toarna suc de rosii. Se da cratita la cuptor.
Gogosi la cuptor
550 g faina, 120 g unt topit, 1 cub drojdie, o lingura zahar, ¼ lingurita sare, o lingurita rom, vanilie, 4 galbenusuri, 1 pahar lapte.
Se prepara un aluat din faina, unt, drojdie, sare, rom, vanilie, galbenusuri, lapte si se framânta bine. Se lasa sa creasca. Se intinde aluatul, se taie cu o forma rotunda. Se coc in cuptor. Se scot si se tavalesc prin zahar pudra vanilat.
Comentarii