3 vinete mijlocii, 3 capatani de usturoi, o lingura faina, 500 g rosii, 3 linguri ulei, o lingurita zahar, sare.
Se aleg vinete mijlocii, se taie felii, se oparesc cateva minute in apa clocotita cu sare si se tin 20 minute sa se scurga sub o greutate. Dupa aceea se dau prin faina si se rumenesc in ulei la foc potrivit, ca sa se patrunda bine. Se curata usturoiul, se caleste usor in putin ulei, se adauga rosiile curatate de coaja, zaharul si sarea. Se lasa sa fiarba acoperit pana ce usturoiul incepe sa se inmoaie. Se asaza feliile de vinete pe farfurie, iar la mijloc se toarna sosul de rosii cu usturoi.
Fursecuri vanilate
350 g faina, 3 linguri ulei, 100 g zahar vanilat, 2 oua, 2 lingurite otet, 1/2 pachet praf de copt, sare.
Se cerne faina, se face loc la mijloc si se pun uleiul, zaharul vanilat, ouale, otetul, praful de copt si un praf de sare. Se face un aluat destul de vascos, se intinde o foaie, se taie in diferite forme si se coc la foc potrivit.
Comentarii