3-4 felii piept de pui, praf de curry, sare, piper alb, praf de usturoi, ulei masline, 1 mango, o salata verde, 150 g spanac baby, 10 rosii cherry, o ceapa, 150 g crutoane de pâine.
Sos: ulei de masline, o lingurita miere, o lingurita mustar, o lingurita pesto de busuioc, suc de lime, otet balsamic.
Feliile de piept de pui se condimenteaza cu sare, piper, praf de usturoi si curry, se stropesc cu putin ulei de masline si se lasa acoperite în frigider câteva ore. Pieptul de pui se prajeste pe ambele parti, sa nu se usuce prea tare, într-o tigaie cu ulei de masline. Dupa ce sunt gata se scurg si se taie în bucati potrivite. Intr-un bol se pun salata verde, spanacul, fructul de mango curatat de coaja si taiat bucati, ceapa taiata felii subtiri, rosiile cherry taiate în jumate, apoi se adauga carnea si crutoanele aromatizate cu ulei de masline si usturoi. Sosul se prepara amestecând bine ingredientele. Se potriveste gustul de sare si otet balsamic, apoi se toarna peste salata din bol. Se serveste imediat.
Fursecuri festive
200 g unt, 100 g zahar brun, 2 galbenusuri, 10 g zahar vanilat, 10 g praf de copt, 400 g faina, 1/2 lingurita sare, 50 g ciocolata neagra, 50 g ciocolata alba, nuca macinata sau nuca de cocos pentru ornat.
Într-un bol mare se amesteca untul la temperatura camerei, zaharul brun si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile si se amesteca pâna când obtinem o compozitie cremoasa. Se amesteca faina, praful de copt, sarea si se pun treptat în compozitia cu unt pâna se formeaza un aluat omogen, care poate fi modelat. Se înveleste aluatul în folie alimentara si se lasa la frigider o ora. Se întinde aluatul într-o foaie nu foarte groasa, asa încât sa îl putem decupa cu usurinta cu ajutorul formelor. Fursecurile se coc aproximativ 10-15 minute, pâna când marginile devin aurii. Dupa ce se scot din cuptor, se lasa la racit în tava. Ciocolata se topeste si se începe ornarea, introducând pe rând fursecurile în ciocolata topita si apoi în miez de nuca, nuca de cocos sau orice alte ornamente pentru prajituri.
Comentarii