2 galbenusuri, 300 ml ulei, o lingura zeama de lamâie, sare, piper, 2 lingurite capere tocate, 4 lingurite castraveti murati tocati, 5 lingurite ceapa tocata, 2 lingurite patrunjel verde tocat, 1/2 lingurita marar tocat.
Se prepara o maioneza din ulei, galbenusuri, zeama de lamâie, sare si piper. Caperele se scurg de zeama si se toaca. Castravetii murati se toaca si se scurg bine. Ceapa, patrunjelul si mararul se toaca si ele fin. Intr-un bol se amesteca toate legumele cu verdeata, apoi cu maioneza si se potriveste gustul de sarat.
Fursecuri cu bezea
250 g zahar pudra, 250 g unt, 250 g faina, 2 oua, vanilie, coaja rasa de lamâie, gem de caise.
Se freaca untul cu doua linguri de zahar. Când a devenit spumos se adauga galbenusurile, vanilia, coaja rasa de lamâie si treptat faina. Se întinde o foaie de aluat subtire si se taie în forme rotunde. Albusurile se bat cu restul de zahar pâna se obtine o spuma tare. Pe fiecare rondea se pune un strat de albus. Se coc pe o tava, la foc domol. Când sunt gata se unesc câte doua cu putin gem de caise la mijloc.
Comentarii