200 g spaghete, 100 g somon afumat, 40 g migdale, 20 g seminte de pin, 2 cepe mici, 2 catei usturoi, 80 ml ulei, 200 g mazare din conserva, sare, piper.
Pastele se fierb în apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet, apoi se strecoara si se pastreaza putina apa de la fiert. Semintele de pin si migdalele se prajesc într-o tigaie fara grasime. Usturoiul se curata si se toaca marunt. Cepele se curata si se taie cubulete. Somonul afumat se taie fâsii. Se încalzeste jumatate din ulei în tigaie si se calesc în acesta usturoiul si cepele. Se adauga pastele fierte si putina apa de la fiert. La final se încorporeaza somonul, mazarea si se condimenteaza cu sare si piper. Spaghetele se amesteca bine cu restul de ulei si se orneaza cu seminte de pin si migdale.
Prajitura cu nuci
100 g nuci, 115 g faina, 75 g faina integrala, 90 g, zahar pudra, 120 ml ulei de masline, 2 lingurite coaja rasa de lamâie, o lingurita esenta de vanilie, sare.
Se coc nucile pâna devin crocante si aromate, apoi se lasa la racit. Intr-un robot de bucatarie se pun nucile împreuna cu faina si se macina pâna când nucile sunt maruntite fin. Se pune amestecul de faina si nuci într-un castron mare, se adauga faina integrala, zaharul pudra, sare si se amesteca. Se adauga uleiul de masline, coaja de lamâie, esenta de vanilie si se amesteca din nou. Aluatul obtinut se preseaza pe fundul unei tavi de tarta cu diametrul de 23 cm, care are fundul detasabil. Cu un cutit ascutit, se taie aluatul în 16 felii, taind aproape pâna la fund, dar nu de tot. Se coace pâna devine crocanta si auriu. Se scoate din cuptor si, cât mai este calda, se taie feliile pâna la fundul tavii si se lasa la racit.
Comentarii