O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci, 50 g unt, 70 ml vin alb, sare, piper, o legatura patrunjel verde.
Pentru sos: o lingurita faina, 2 galbenusuri, 3 linguri smântâna, zeama de lamâie.
Se curata stiuca si se pune într-o cratita cu ceapa si morcovul taiate felii, sare, piper, ciupercile întregi, untul si vinul. Se fierbe 15 minute acoperit la foc potrivit. Se scoate pestele cu ciupercile, iar zeama se strecoara si se lasa sa mai scada. Preparam sosul de smântâna, adaugând peste zeama oprita faina, galbenusurile, smântâna si zeama de lamâie. Se bat bine pe foc apoi se trece sosul prin sita peste stiuca si ciuperci. La final se presara putin patrunjel verde.
Prajitura rapida
1/4 cana ulei, 1/2 cana zahar, 2 cani apa, 3 cani faina, 4 linguri gem de fructe, 1/2 cana nuci pisate, 3 linguri cacao, 1 praf de copt, sare.
Într-un castron se amesteca faina, zaharul, sarea, cacaua, praful de copt si nucile maruntite fin. Apoi se adauga apa, gemul si se amesteca, iar la final se pune uleiul. Omogenizam toate ingredientele foarte bine si punem aluatul în tava de cuptor unsa cu putin ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor si se lasa 40 de minute la foc potrivit. Se verifica daca este coapta, cu o scobitoare. Se taie dupa ce s-a racit.
Comentarii