1 morcov, 1 patrunjel, o telina mica, câteva pastai fasole verde, 2 cartofi, câteva buchetele conopida, 100 g unt, o ceasca lapte, o lingura faina, 100 g cascaval ras, 4 oua, sare, piper.
Legumele se fierb, se paseaza si piureul obtinut se amesteca bine cu sosul alb preparat din unt, faina si lapte, cu galbenusurile si cu cascavalul ras, apoi se potriveste totul de sare si piper. Când compozitia este bine omogenizata se adauga albusurile batute spuma si se toarna într-un vas potrivit de mare, uns bine cu unt. Se netezeste deasupra, se presara cascaval ras, se stropeste cu unt si se pune în cuptor, la foc iute aproximativ 20 minute, sa se rumeneasca.
Prajitura cu prune
1 kg prune fara sâmburi, o lingura smântâna, 500 g faina, 75 g unt, 250 g zahar pudra, 3 galbenusuri, 1 albus de ou, 1 praf scortisoara, sare.
Se presara prunele cu putin zahar, scortisoara si se lasa sa stea câteva minute. Se face un aluat din 150 g zahar, 75 g unt, 2 galbenusuri, sare si faina. Se framânta bine, se întinde o foaie de grosimea unui deget si se asaza într-o tava unsa. Deasupra se pun prunele bine stoarse de zeama si peste ele se toarna urmatoarea compozitie: o lingura cu smântâna amestecata cu un galbenus, 100 g zahar si un albus batut spuma. Se coace la foc, potrivit. Se taie dupa ce prajitura s-a racit.
Comentarii