• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
duminică, 7 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
duminică, 7 decembrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Supa de cuscus cu legume

Supa de cuscus cu legume

19 mai 2025
in Femina Club, Retete culinare
A A

O ceapa, 1 morcov, 1 fir telina apio, 1/2 pastârnac, 1 ardei kapia, o telina mica, 100 g mazare, 2 foi dafin, 2 litri apa, 50 g cuscus, patrunjel verde, sare, piper.

Se curata legumele de coaja, se spala bine si se maruntesc dupa preferinta, apoi se pun într-o oala, la foc mic, cu putina apa pentru a se înabusi. Dupa aceea se adauga mazarea, frunzele de dafin si se completeaza restul de apa. Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperit cu capac. Se adauga cuscusul, se mai fierbe câteva minute, în functie de instructiunile de pe ambalaj. La urma se potriveste gustul de sare, piper si se adauga patrunjel proaspat tocat.

 

Placinta cu spanac si brânza

30 g unt, 25 ml ulei, 2 fire ceapa verde, 750 g spanac, sare, piper, oregano, 400 g brânza telemea, 4 oua, o legatura patrunjel, 1 pachet foi de placinta.

Pentru uns: 30 g unt, 1 ou.

Se spala spanacul în mai multe ape, se scurge si se lasa într-un bol mare. Se pune pe foc un vas, se adauga untul, uleiul si se lasa pâna se topeste untul, apoi se adauga ceapa verde tocata si se caleste la foc mic. Se pun spanacul, sare, piper, oregano dupa gust si se lasa pe foc pâna se înmoaie. Spanacul calit se pune într-un bol, se adauga telemeaua rasa, ouale, patrunjelul tocat si se amesteca bine totul. Intr-o tava unsa cu unt topit, se asaza 2 foi de placinta, se ung cu unt topit, se mai adauga 2 foi de placinta unse din nou cu unt topit si se pune un strat generos din amestecul de spanac. Se acopera cu alte 2 foi de placinta, se ung cu unt topit, se mai pun 2 foi de placinta, se ung din nou cu unt topit si repeta totul pâna se termina compozitia de spanac. Se termina cu foi de placinta care se ung cu unt topit si un ou batut. Se portioneaza cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Se da la cuptor, la foc potrivit, timp de o ora.

ShareTweet
Articolul precedent

Horoscopul saptamanii: 19-25 mai 2025

Urmatorul Articol

Evitati deshidratarea

Articole Similare

Femina Club

Ridurile pot fi estompate

3 decembrie 2025

O îngrijire atenta a tenului va poate salva de obsesia trecerii anilor...

Femina Club

Cartofi cu ciuperci

3 decembrie 2025

400 g ciuperci, 2 cepe, 4 cartofi, ulei, sare, piper. Se curata...

Femina Club

Agresiunile sezonului rece

23 noiembrie 2025

Iarna, când temperaturile scad si aerul devine din ce în ce mai...

Femina Club

Sufleu de legume

23 noiembrie 2025

1 morcov, 1 patrunjel, o telina mica, câteva pastai fasole verde, 2...

Femina Club

Remedii rapide

18 noiembrie 2025

Ideal ar fi ca îngrijirea cotidiana sa confere tenului dumneavoastra hidratare suficienta,...

Femina Club

Budinca de ciuperci

18 noiembrie 2025

500 g ciuperci, 100 g margarina sau unt, 50 g faina (2...

Urmatorul Articol

Evitati deshidratarea

Semne ale abuzului de zahar

De ce ne plac sarmalele?

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

27 noiembrie 602 – Împaratul bizantin Mauriciu este executat

3 decembrie 2025

A fost o zi rece de toamna târzie, care avea sa marcheze...

Citeste mai departe
Blitz

Filme care au schimbat lumea

3 decembrie 2025

Cinematografia este o arta care nu doar deconecteaza si ne face sa...

Citeste mai departe
Blitz

Zabrenicele Bucovinei

3 decembrie 2025

Doua colectii importante si doua personalitati esentiale pentru istoria muzeografiei românesti, Alexandru...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Sfaturi „de sezon” pentru pacientii cu tiroidie

3 decembrie 2025

Perioada rece a anului creste nevoia organismului de hormoni tiroidieni. Din acest...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 1-7 decembrie 2025

3 decembrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: Sunteti profund îngrijorati de aspectele financiare legate de o proprietate...

Citeste mai departe
Istorii

Spioana favorita a lui Churchill

3 decembrie 2025

Într-o camera ieftina a hotelului Shelborne din Londra, la 15 iunie 1952,...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.