• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 16 octombrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
joi, 16 octombrie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Supa de cuscus cu legume

Supa de cuscus cu legume

19 mai 2025
in Femina Club, Retete culinare
A A

O ceapa, 1 morcov, 1 fir telina apio, 1/2 pastârnac, 1 ardei kapia, o telina mica, 100 g mazare, 2 foi dafin, 2 litri apa, 50 g cuscus, patrunjel verde, sare, piper.

Se curata legumele de coaja, se spala bine si se maruntesc dupa preferinta, apoi se pun într-o oala, la foc mic, cu putina apa pentru a se înabusi. Dupa aceea se adauga mazarea, frunzele de dafin si se completeaza restul de apa. Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperit cu capac. Se adauga cuscusul, se mai fierbe câteva minute, în functie de instructiunile de pe ambalaj. La urma se potriveste gustul de sare, piper si se adauga patrunjel proaspat tocat.

 

Placinta cu spanac si brânza

30 g unt, 25 ml ulei, 2 fire ceapa verde, 750 g spanac, sare, piper, oregano, 400 g brânza telemea, 4 oua, o legatura patrunjel, 1 pachet foi de placinta.

Pentru uns: 30 g unt, 1 ou.

Se spala spanacul în mai multe ape, se scurge si se lasa într-un bol mare. Se pune pe foc un vas, se adauga untul, uleiul si se lasa pâna se topeste untul, apoi se adauga ceapa verde tocata si se caleste la foc mic. Se pun spanacul, sare, piper, oregano dupa gust si se lasa pe foc pâna se înmoaie. Spanacul calit se pune într-un bol, se adauga telemeaua rasa, ouale, patrunjelul tocat si se amesteca bine totul. Intr-o tava unsa cu unt topit, se asaza 2 foi de placinta, se ung cu unt topit, se mai adauga 2 foi de placinta unse din nou cu unt topit si se pune un strat generos din amestecul de spanac. Se acopera cu alte 2 foi de placinta, se ung cu unt topit, se mai pun 2 foi de placinta, se ung din nou cu unt topit si repeta totul pâna se termina compozitia de spanac. Se termina cu foi de placinta care se ung cu unt topit si un ou batut. Se portioneaza cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Se da la cuptor, la foc potrivit, timp de o ora.

ShareTweet
Articolul precedent

Horoscopul saptamanii: 19-25 mai 2025

Urmatorul Articol

Evitati deshidratarea

Articole Similare

Femina Club

In atentie decolteul si gâtul

15 octombrie 2025

Preocupate excesiv de aspectul obrazului, uitam adesea ca decolteul si gâtul au...

Femina Club

Telina cu ciuperci

15 octombrie 2025

3 teline mari, 5 linguri unt, 10 ciuperci, o ceapa, o lingura...

Femina Club

Naturalete si stralucire

6 octombrie 2025

Mai ales acum, toamna, suntem ademenite de savoarea strugurilor. Dar daca vom...

Femina Club

Crap cu rosii

6 octombrie 2025

2 kg crap, 1 kg rosii, 100 g unt, 100 ml vin...

Femina Club

Muschi de porc cu lamâie

29 septembrie 2025

600 g muschi de porc, 300 g sunca, 1-2 lamâi, 75 g...

Femina Club

Solutii valoroase

23 septembrie 2025

Plantele medicinale furnizeaza solutii valoroase si pentru întretinerea frumusetii tenului. Cele cu...

Urmatorul Articol

Evitati deshidratarea

Semne ale abuzului de zahar

De ce ne plac sarmalele?

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

9 octombrie 1859 – S-a nascut Alfred Dreyfus, victima celei mai mari erori judiciare

15 octombrie 2025

Alfred Dreyfus a fost un ofiter francez de origine evreiasca, cunoscut în...

Citeste mai departe
Blitz

Cele mai palpitante filme despre supravietuire

15 octombrie 2025

Filmele de supravietuire au fascinat dintotdeauna publicul prin povestiri intense despre lupta...

Citeste mai departe
Blitz

Obiecte cu poveste

15 octombrie 2025

O parte esentiala a patrimoniului etnografic, teascurile pentru presat struguri vor putea...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Când „dulcele” devine amar

15 octombrie 2025

Atrasi de produsele comestibile cu gust dulce, copiii fiind cei mai rasfatati...

Citeste mai departe
Horoscop

Horoscopul saptamanii: 13-19 octombrie 2025

15 octombrie 2025

BERBEC 21.03-20.04: In aceasta perioada aveti sansa de a clarifica si explica...

Citeste mai departe
Istorii

Asediul Spartei din anul 272 î.Hr.

15 octombrie 2025

Sparta, orasul razboinicilor fara ziduri, ramâne o emblema a curajului si disciplinei...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.