Minute bune din existenta noastra sunt dedicate activitatii în bucatarie, iar mâinile, atât de pretioase, au de suferit. Uscarea excesiva, înrosirea, descuamarea, uneori craparea pielii mâinilor sau exfolierea unghiilor sunt efecte imediate, cel mai des întâlnite dupa activitatea prelungita în bucatarie.
In timp, alterarea repetata a stratului hidrolipidic al pielii poate grabi aparitia semnelor de îmbatrânire prematura a mâinilor. Pielea este fie subtire, fie excesiv îngrosata, patata, cu vasele de sânge iesite în evidenta iar palmele devin aspre. Pentru a preveni astfel de neplaceri se recomanda un ritual de îngrijire cotidiana, capabil sa asigure pastrarea aspectului tineresc al mâinilor.
– Aplicati de câteva ori pe zi o crema hidratanta si fotoprotectoare.
– Dupa o activitate casnica prelungita sunt recomandate masajul si câteva exercitii de gimnastica a mâinilor.
– Daca petreceti mai mult timp în bucatarie, fiind expusa contactului cu uleiuri, sucuri de legume sau fructe, potentiali iritanti pentru piele, folositi creme hidratante si emoliente, fara parabeni, coloranti si fara adaos de produse fotosensibilizante.
Asadar, aveti grija de tineretea mâinilor.
ECATERINA BATRANEANU
Comentarii