2 dovlecei mici, 2 vinete mici, 2 ardei rosii, o ceapa, 10 rosii cherry, 6 linguri ulei de masline, o lingurita boia dulce, 5 catei usturoi, patrunjel verde, sare, piper.
Se taie dovleceii si vinetele rondele groase de un deget, iar ardeii în felii groase. Ceapa se curata si se taie în sase. Peste legume se presara sare si piper, se amesteca bine, se toarna 2 linguri ulei si se amesteca din nou. In tava cuptorului se pune hârtie de copt si apoi legumele. Se da tava în cuptorul preîncalzit si se lasa 25 minute, amestecând din când în când. Cât timp se coc legumele se pun într-o tigaie adânca 4 linguri cu ulei, boia, sare si piper dupa gust, apoi se adauga o cana plina cu apa si se fierbe acest amestec cu capac, timp de 5 minute. La sfârsit se pune usturoiul pisat si patrunjel tocat fin. Sosul se mai da doar într-un clocot. Legumele coapte se pun în acest sos si se fierb doar 3 minute, amestecând usor.
Tagliatelle cu nuca si mac
300 g tagliatelle, 150 g nuca macinata, 50 g mac macinat, 4 linguri stafide, 8 linguri zahar, o lingurita scortisoara, o lingura margarina.
Se fierb pastele în multa apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Nuca si macul macinate se amesteca bine cu zahar si scortisoara. Stafidele se pun la înmuiat cu putina apa calduta si cu esenta de rom. Dupa ce au fiert, se scurg pastele si se pun într-un bol mare. Se adauga margarina peste pastele fierbinti si se amesteca pâna se topeste. Se pune si amestecul de nuca, apoi se scurg stafidele de apa si se adauga si ele peste paste. Se amesteca bine si se serveste cald sau rece.
Comentarii