500 g pipote si inimi, 10 ardei kapia copti, o legatura ceapa verde, 5 cepe albe, 5 catei de usturoi, 1 cartof mare, 50 ml ulei, sare, piper, 15 rosii cherry.
Se pun pipotele si inimile sa fiarba. Ardeii copti se scurg bine si apoi se taie marunt. Se taie ceapa verde, ceapa uscata, usturoiul si cartoful cubulete mici. Dupa ce s-au fiert pipotele si inimile, se strecoara zeama în care au fiert, iar carnea se taie bucatele mai mici. Intr-o cratita se pune ulei, se adauga legumele si se lasa sa se caleasca aproximativ 20 de minute. Dupa aceea se adauga ardeiul copt, carnea si o cana cu zeama în care au fiert pipotele si inimile. Se potriveste de sare si piper, apoi se lasa 10 minute sa fiarba înabusit. Se pun deasupra rosiile cherry, apoi se mai adauga o cana cu zeama si se da cratita la cuptor, la foc mic, pentru înca 1 ora.
Tarta cu banane si cocos
Blat: 185 g unt, 1 galbenus de ou, 3 linguri lapte, o lingura zahar, 250 g faina, 1 plic praf de copt, coaja de lamâie, sare, o esenta rom.
Crema: 4 oua, 125 ml lapte, 125 g zahar pudra, 140 g nuca de cocos, o esenta rom.
Pentru ornat: 3 banane, 25 g zahar pudra, sucul de la 1/2 lamâie.
Se amesteca untul, la temperatura camerei, cu sare, galbenusul de ou, faina, zaharul, laptele, praful de copt, esenta de rom si coaja de lamâie. Aluatul obtinut se tine la frigider 2 ore. Dupa aceea se întinde o foaie rotunda, se asaza într-o tava unsa cu ulei si se înteapa cu o furculita din loc în loc. Se pune din nou la frigider pentru 30 minute, apoi se coace 15 minute. Pentru crema se bat ouale cu laptele, zaharul pudra, nuca de cocos si esenta de rom. Crema se toarna peste blat si se coace înca 20 de minute. Bananele se taie rondele si se stropesc cu sucul de lamâie. Se asaza peste crema, se presara 25 g zahar pudra si se da la cuptor înca 10 minute.
Comentarii