Ce ati zice daca ati afla ca s-a descoperit un tratament revolutionar, care face ridurile sa dispara, elimina cosurile, micsoreaza porii pielii si imbunatateste textura acesteia? Cum ati reactiona daca ati sti ca acest tratament reda abilitatea naturala a pielii de a produce colagen, reduce punctele negre, roseata, zonele uscate, imbunatateste circulatia sangelui si mentine umezeala in piele? Dar daca vi s-ar spune ca acest tratament are efecte remarcabile nu doar la nivelul fetei ci si al intregului organism, stimuland producerea de vitamina D si de serotonina, faimosul „hormon al fericirii”?
Toate acestea sunt posibile gratie unui dispozitiv care emite fascicule de lumina, „bombardand” chipul pacientului timp de 25 de minute. „Masca de lumina” – caci asa se numeste dispozitivul respectiv, reprezinta o procedura non-invaziva care si-a dovedit deja eficacitatea. Inventatorul sau este dr. John Tsagaris, unul dintre cei mai renumiti dermatologi britanici, specialist in medicina traditionala chinezeasca. Tsagaris s-a specializat in dermatologie geriatrica in spitalele din Beijing si imbina astazi, in mod remarcabil, cunostintele stravechi ale medicinei orientale cu cele mai noi descoperiri stiintifice.
Rezultate vizibile dupa o singura sedinta
„Este o metoda demna de secolul XXI, care apeleaza la cele mai avansate tehnologii ale NASA. Am fost inspirat de cercetarile efectuate de Agentia Spatiala Americana asupra potentialului LED-urilor (diode emitatoare de lumina). Dispozitivul ridica nivelul de energie al organismului si confera pacientului un tonus extraordinar”, precizeaza Tsagaris. Desi elibereaza asupra pielii fetei impulsuri de lumina de trei ori mai stralucitoare decat lumina solara, metoda nu este deloc daunatoare, dupa cum au demonstrat testele efectuate pana acum, pe voluntari umani. Lumina accelereaza potentialul energetic al celulelor pielii, actionand in special asupra mitocondriilor, „fabricile de energie” din interiorul fiecarei celule. „Lumina actioneaza ca o fotosinteza pentru piele, convertind energia luminoasa, pentru a produce efecte anti-imbatranire la un nivel profund. De asemenea, ea impiedica patrunderea bacteriilor in piele”, spune dermatologul britanic.
Spre deosebire de lasere, care actioneaza pe o alta lungime de unda, LED-urile nu afecteaza deloc pielea. Lumina LED-urilor albastre este utila, explica Tsagaris, pentru tratarea acneei si a afectiunii numite rosacea, intrucat se vizeaza straturile superficiale ale pielii, eliminand bacteriile si diminuand inflamatiile. Lumina rosie patrunde in profunzime, influentand producerea de colagen in piele si incarcand celulele cu energie.
Studiile efectuate in Marea Britanie au demonstrat o diminuare semnificativa a ridurilor si reducerea semnelor de imbatranire la 90% dintre voluntari. Pielea fetei acestora a avut, la capatul a sase saptamani de tratament, o textura mai elastica si s-a observat o reducere a ridurilor peri-orbitale (neplacuta „laba a gastii”, dar si a pigmentarii pielii. „Pacientii sunt foarte multumiti de rezultate, mai ales ca metoda nu le pricinuieste nici o durere, spre deosebire de alte tehnici de infrumusetare. Tot ce au de facut este sa se intinda pe un pat, sa-si puna o pereche de ochelari speciali de protectie si timp de 25 de minute, cat dureaza o sedinta de fototerapie, sa stea linistiti. Rezultatele sunt vizibile chiar si dupa o singura sedinta”, afirma Tsagaris.
GABRIEL TUDOR
Comentarii