• Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
magazin
Abonamente
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 14 iunie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele
sâmbătă, 14 iunie 2025
magazin
Nici un rezultat
Toate rezultatele

Prima pagină » Dulciuri care nu sunt prea… dulci

Dulciuri care nu sunt prea… dulci

31 ianuarie 2013
in Glob
A A

Fiecare regiune are dulciurile sale specifice, cu ingrediente dintre cele mai nastrusnice. De fapt, prin multe tari ale lumii, dulciurile nu sunt chiar asa de dulci. Poti gasi, daca ai curiozitatea, "dulciuri" ce au in compozitie ardei iute, sare sau chiar amoniac, cum ar fi ciocolata traditionala din Madagascar. Chiar si fasolea o gasim printre dulciurile asiatice. Transformata intr-o pasta asemanatoare martipanului, leguma ia forme mai degraba ingenioase decat gustoase. Neo-zeelandezii consuma batoane de ciocolata sub forma de pesti, iar finlandezii prefera bomboanele sarate numite Salmiakki. In Tailanda, bomboanele Khanom Luk Chap au in compozitie ceva mirodenii si ardei iute. Multe asa-zise dulciuri au forme ciudate si gust pe masura. Cateva dintre acestea vi le facem si noi cunoscute.

Acadele cu… insecte

Chiar daca locuitorii din Statele Unite ale Americii sunt recunoscuti ca mari consumatori de zahar, implicit dulciuri, o companie din California, a dorit sa experimenteze imaginatia unora si a scos la comercializare o varietate de acadea cu aroma de tequila si un viermisor prins in interior, pentru ca apoi sa treaca la transformarea in acadele chiar a scorpionilor, furnicilor si a greierilor, glazurandu-i cu… ciocolata. Parca nu prea esti tentat sa le gusti!

Bomboane Osama bin Laden

Copiii din Pakistan par a se delecta cu o varietate de bomboane, destul de tari, dar cumparate, datorita numelui dat: Osama bin Laden. Pe ambalaj apare marele terorist langa un tanc iar in spatele sau, avioane cu reactie. Probabil ca nici gustul nu e prea bun atata timp cat copiii sunt atrasi, mai ales de ambalaj decat de bomboane.

Inghetata cu nitrogen

Unul din restaurantele care serveste o astfel de inghetata, obtinuta dintr-o crema proaspata care se ingheata de fata cu consumatorii, prin utilizarea nitrogenului lichid, se gaseste in Manila. Aromele din acest meniu sunt atractive si interesante.

Wagashi

Considerat o delicatesa, acest produs consumat in Japonia este un desert gelatinos obtinut din muraturi si pasta de fasole. Wagashi este, dupa cum sustin japonezii, o reteta antica si s-a "nascut", conform legendei, cand un curtean a esuat in tentativa de a crea un desert pentru imparatul sau, dupa care s-a sinucis. Astazi, dulciurile Wagashi se gasesc la vanzare in buticurile din Tokio si Kyoto dar, spre uimirea multora, si prin unele cofetarii din Paris sau New York.

Bomboane gumate si acadele cu mosc

Substanta cu miros patrunzator ce se foloseste in industria parfumurilor, in cosmetice si medicina, a ajuns, iata, si in dulciurile din Australia si Noua Zeelanda. Nu pare a fi cea mai delicioasa aroma dar, cele doua locatii amintite, l-au introdus intr-o gama larga de dulciuri, cum ar fi bomboanele gumate, acadelele, bomboanele mentolate si chiar la unele sortimente de guma de mestecat. Din fericire, aroma de mosc folosita in industria alimentara seamana mai degraba cu cea de trandafir, neavand nimic de-a face cu moscul adevarat, dupa cum scrie lonebaker.com.

Bomboane cu… violete

La nord de Madrid (Spania) se afla campuri intinse cu violete. Un cofetar local si ingenios, pe numele sau Mariano Gil, s-a gandit, prin anul 1915, sa profite de aceste resurse, culegand violetele si transformandu-le in… bomboane. Magazinul sau, numit "La Violeta" a atras repede multi consumatori. Chiar si astazi se vand violete glazurate cu zahar si bomboane ce in interior au esenta de violeta.

Desigur, mai exista multe alte ciudatenii pe post de dulciuri, care de care mai greu de acceptat, dar, daca te obisnuiesti cu ele, incepi sa crezi ca sunt… delicioase.

IOANA FLORIA

ShareTweet
Articolul precedent

Palatul lui Domitian

Urmatorul Articol

Piept de pui picant

Articole Similare

Glob

De ce dintii umani sunt sensibili la frig si la durere?

9 iunie 2025

Poate pentru ca ei sunt mostenirea unor organe senzoriale care aveau, la...

Glob

Copiii, rol esential în societatile preistorice

2 iunie 2025

Un nou studiu realizat de o echipa de cercetatori israelieni a ajuns...

Glob

Tortilla conservata fara refrigerare

26 mai 2025

Aplecata peste un microscop, cercetatoarea Raquel Gomez priveste microorganismele care permit conservarea...

Glob

Descoperire la fortareata Tell Abu Saifi

19 mai 2025

Accesul spre marea fortareata antica egipteana din nordul desertului Sinai se facea...

Glob

Ruine din Marele Zid Chinezesc

12 mai 2025

Noua sectiuni ce ar fi facut parte din Marele Zid Chinezesc, despre...

Glob

Deseuri transformante în „monumente”

5 mai 2025

O sirena provocatoare, cu degetele mijlocii în aer, sculptata din deseuri metalice...

Urmatorul Articol

Piept de pui picant

Solutii salvatoare

Mostenirea Leonard Stringfield

Comentarii

Articole Noi

Astazi in istorie

5 iunie 1968 – Robert F. Kennedy este asasinat

9 iunie 2025

Pe 5 iunie 1968, Statele Unite ale Americii au fost zguduite de...

Citeste mai departe
Blitz

Filme pe care le-am revedea la nesfârsit

9 iunie 2025

Exista unele filme pe care simti întotdeauna ca trebuie sa le urmaresti...

Citeste mai departe
Blitz

Hotel Victoria

9 iunie 2025

O expozitie care propune descoperirea povestii unei cladiri emblematice de pe Strada...

Citeste mai departe
Consultatii fara plata

Longevitatea la îndemâna noastra

9 iunie 2025

Medicii si cercetatorii afirma ca, pe masura ce speranta de viata creste,...

Citeste mai departe
Femina Club

Exfoliant natural

9 iunie 2025

V-ati gândit ce exfoliant natural, bine parfumat, ati putea folosi cu usurinta?...

Citeste mai departe
Femina Club

Stiuca în sos de smântâna

9 iunie 2025

O stiuca de 600-800 g, o ceapa, 1 morcov, 100 g ciuperci,...

Citeste mai departe
  • Contact
  • Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Nici un rezultat
Toate rezultatele
  • Prima pagina
  • Spectacolul cunoasterii
  • Istorii uitate
  • Paranormal
  • Femina Club
  • Starea de veghe
  • Terra X
  • Minuni ale lumii
  • Consultatii fara plata
  • Terapii complementare
  • Blitz
  • Astazi in istorie
  • Verificati-va cunostintele
Abonamente

Copyright © 1999 - 2024 Revista Magazin

Acest site foloseste cookies respectand Regulamentul (UE) privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.