4 bucati piept fara os, 200 g iaurt, 100 g pasta de ardei iute, 1 kg cartofi, 2 cepe rosii, 100 ml ulei de masline, sare, piper, 2 legaturi patrunjel.
Se amesteca iaurtul cu pasta de ardei iute, sare, piper, apoi se pune peste carne si se lasa la macerat 30 minute. Cartofii se curata si se taie cubulete, se pun la fiert iar cand sunt gata se scurg si se asaza intr-o tava. Deasupra se toarna uleiul de masline, se pune ceapa taiata julien, si patrunjelul tocat. Peste zarzavat, se asaza bucatile de piept si se da la cuptor, la foc potrivit pana se rumeneste carnea.
Cornulete cu cacao
2 oua, 1 praf de copt, 200 ml ulei, 2 linguri zahar, 300 ml lapte, 3 linguri cacao, mirodenii, drojdie cat o nuca, faina.
Din ingredientele de mai sus (fara cacao) se framanta un aluat cu faina cat cuprinde si se imparte in doua. O parte se lasa alba, iar in cealalta parte se adauga cacaua dizolvata in trei linguri cu apa. Fiecare parte de aluat se imparte in opt. Se intinde una alba si una cu cacao, se pune una peste alta si se taie in opt parti egale, din care se fac cornulete umplute cu rahat sau gem. Se pun la copt in tava si cand sunt gata se tavalesc prin zahar pudra.
Comentarii