Vremea muzicii adevarate
L-am ascultat zilele trecute pe Chris Rhea si mi-am adus aminte de tinerete, de muzica buna, de muzica anilor 70, de acei ani când muzica, dar nici filmul, nu devenise înca industrie de consum precum cea a detergentilor si a aparatelor foto cu un buton. Nici muzica, nici filmul.
Vremea muzicii adevarate
L-am ascultat zilele trecute pe Chris Rhea si mi-am adus aminte de tinerete, de muzica buna, de muzica anilor 70, de acei ani când muzica, dar nici filmul, nu devenise înca industrie de consum precum cea a detergentilor si a aparatelor foto cu un buton. Nici muzica, nici filmul. Se zice ca acest Chris Rhea a fost tatal formatiei Dire Straits, cu Mark Knopfler la comanda, pe vremea când acesta nu era nimic si lua lectii de muzica de la muzicianul de studio putin cam trecut dar foarte talentat. Cu lectiile bine învatate, Mark Knopfler a lansat Dire Straits în circul muzicii mondiale si de-abia dupa ce imaginatia i-a secat a aparut pe piata si acest Chris Rhea care întrebat de ce n-a contra-atacat în momentul lansarii formatiei DS a raspuns ca n-avea rost, a asteptat doar sa treaca DS-mania pentru a aparea si el în toata splendoarea. Muzica, medicament contra saraciei Nu stiu cum poate fi muzica un medicament contra saraciei, ca cei saraci tot saraci ramân, iar de pe urma acestei saracii unii se îmbogatesc. Si oportunitati se gasesc fara încetare. Una dintre aceste posibilitati sunt si concertele de binefacere. Iar acum o noua oportunitate trebuie folosita, ca sa n-o foloseasca altii: Internetul. Reteta e simpla: iei câtiva cântareti în eclipsa de forma (si nu doar din 11 august 1999), cum ar fi George Michael, Robbie Williams, Céline Dion, ca sa-i amintesc doar pe cei mai cunoscuti, îi aduci pe scena la Londra, chemi televiziunea, pui pe jaratec câteva companii de Internet, asezi asta sub egida Programul ONU pentru dezvoltare si afacerea e gata. Concertul cu pricina va avea loc în luna octombrie si cu o logistica atât de redutabila, organizatorii se asteapta la o groaza de bani. Ca sa nu mai punem la socoteala ca organizatorii n-au dat cu piciorul nici la oportunitatea de a se realiza cea mai mare audienta tocmai prin cuplarea transmisiei în direct televizate si prin Internet. Câti bani vor ajunge si la saraci asta n-o sa stim niciodata. N-o sa stim nici daca or sa ajunga si pe la noi.
David Bowie a fugit de la liceu
Cunoscutul cântaret britanic, cel pe chipul caruia Picasso a pictat o lucrare, se pregateste sa lanseze un nou album. Al 23-lea album al sau dupa ce, înscris la Liceul tehnic din Bromley, a abandonat studiile si s-a apucat de cântat, mai întâi la saxofon, apoi cu diverse grupuri. Nascut David Robert Jones, Bowie si-a ales acest nume pentru a nu fi confundat cu un coleg de trupa. Sa nu uitam ca, barbat frumos fiind, David Bowie a fost curtat de multe case de moda pe post de manechin si la un moment dat a lansat, asta cu vreo doua decenii în urma, moda uni-sex. Curtat de femei si barbati deopotriva, David a jucat si în câteva filme, unul dintre ele se numea Hunger, alaturi de Catherine Deneuve, în care juca rolul unui barbat tânar care doreste sa ramâna vesnic tânar si pentru asta e în stare de orice. Slab, gen scrumbie, asemenea lui Mick Jagger, cam fara voce, David a perseverat si iata-l acum urmând sa lanseze albumul Hours, zice-se asteptat de multa lume, album ce va fi lansat si în România.
Socul din muntii Anzi
Recenta retragere a ghetarilor din Anzi este un fenomen fara precedent în...
Comentarii