Sergiu Rusu, cunoscut realizator de emisiuni la Radio Arad, emisiuni dedicate muzicii ambientale, îmi trimite cel de-al doilea cd pe care l-a realizat, împreuna cu Cristian Muresan, sub titlul Pachelbel’s Galaxy 2. E a doua colectie de piese muzicale în aranjament ambiental contemporan, plecând de la Canon-ul în Do Major al lui Pachelbel, cunoscut compozitor din secolul al XVII-lea.
Sergiu Rusu, cunoscut realizator de emisiuni la Radio Arad, emisiuni dedicate muzicii ambientale, îmi trimite cel de-al doilea cd pe care l-a realizat, împreuna cu Cristian Muresan, sub titlul Pachelbel’s Galaxy 2. E a doua colectie de piese muzicale în aranjament ambiental contemporan, plecând de la Canon-ul în Do Major al lui Pachelbel, cunoscut compozitor din secolul al XVII-lea. O completare absolut remarcabila a primei Galaxy. Noul cd contine în afara piesei originale a lui Pachelbel, alte 12 piese în interpretarea unor cunoscuti compozitori de muzica ambientala contemporana, toate acestea într-un ritm mai lent în comparatie cu piesele de pe primul album. În plus, fata de acestea, noul cd contine si trei variante vocale, una flamenco, interpretata la ghitara de Esteban, unul dintre elevii lui Andres Segovia si trei piese dedicate relaxarii: una interpretata la harpa de Hilary Stagg, alta în interpretarea lui Daniel Kobialka la vioara si sintetizator, cea de-a treia interpretata de Steven Halpern. Halpern este unul dintre pionierii genului new age, albumul sau, Spectrum Suite, fiind la fel de apreciat astazi, chiar daca a aparut în 1975. Revista New Age Voice, în numarul sau din februarie a.c. scria despre Spectrum Suite cum ca el ar fi „albumul fundamental , cel care a pus bazele muzicii new age. „Cea mai vesela si mai plina de viata piesa de pe Pachelbel’s Galaxy 2 este si cea mai scurta fiind interpretata de pianistul Nyle Frank. Aleluia-Kyrie este una dintre cele trei variante corale ale canonului lui Pachelbel. Doua piese au un pronuntat iz pop, ambele prelucrate de acelasi artist: James Galway.
Acum, ca v-am stârnit curiozitatea pentru acest album unic, sunt în masura sa va spun, tuturor celor interesati de muzica new age sau ambient music cum i se mai spune, ca Sergiu Rusu este gata sa va ofere, pentru o scurta perioada de timp, o înregistrare gratuita (cu cd-recordable al clientului), dupa care nu se vor mai face înregistrari, proiectul ramânând în stand-by. De aceea va ofer, stimati cititori, adresa e-mail a lui Sergiu Rusu: RS007@CCLUB-AR.INEXT.RO.
Daca nu stiti ce valoare are muzica, în sufletul fiecarui om, atunci ascultati ce spune batrânul Will Shakespeare: Omul care nu are muzica într-însul / Si nu-i miscat de armonia sunetelor blânde / E capabil de tradare, perfidii si stricaciuni. Frumos, nu?
O noapte petrecuta la muzeu
Pentru prima data în istoria sa, National Gallery din Londra ofera un...
Comentarii